Belediye binası Yaşar Uyara kaldı 260

Belediye hizmet binası ihalesi dün yapıldı. 3 firmanın katıldığı ihalede tek geçerli dosya sunan Yaşar Uyar 301 bin 5 yüz YTL artırım yaparak ihaleyi aldı. İhale komisyonu dosyayı inceledikten sonra kesin sonucu açıklayacak. Soma Belediyesi kat karşılığı hizmet binası ihalesi dün gerçekleştirildi. İhaleye 3 firma katıldı. Kır İnşaat, Dinç İnşaat ve Yaşar Uyar’ın katıldığı ihalede tek geçerli dosya veren Yaşar Uyar ihaleyi aldı. İhaleye 5 dakika geç gelen Ok İnşaat firmasının sahibi Muammer Ok’un dosyası alınmadı. Belediye binası dün ihalenin yapılmasıyla birlikte son görevini de tamamlamış oldu. Hizmet birimlerinin taşınması ve pencerelerinin sökülmesiyle harebeye dönen binada son ihale yapıldı. İhale kapalı zarf usulü gerçekleştirildi. Active Image2 milyon 269 bin YTL tahmini bedelle çıkılan ihalede Yaşar Uyar’ın teklifi zemin kat dükkanları alarak  301.500.YTL Belediye ye para ödeyecek. Kır İnşaatın dosyasında eksikler olduğu için teklif mektubu açılmadı. Dinç İnşaat’ın dosyasından da Belediye Başkanı’na yazılmış bir mektup çıktı. Mektupta böyle bir binanın Soma’ya kazandırılması için teşekkür ediyorum yazıyordu. İhaleyi izlemeye Belediye Meclis Üyeleri, Active ImageMesut Özdemir, Abdullah Ekşi, Mehmet Sönmez, Ahmet Tan, İl Genel Meclis üyesi Kamil Yaman, Ticaret Odası Meclis Başkanı İbrahim Demiraslan katıldı. Belediye Başkanı Hasan Ergene ihalenin sonunda Belediye binası yapmak her belediye başkanına nasip olmaz, 50 yılda 100 yılda yapılacak bir bina bu da bize nasip oldu, çok mutluyum hayırlı olsun dedi.